Logo primary
Logo secondary
Alper Can Kılıç 's Profile
Alper Can Kılıç
Details
Joined:
29/06/2011
Last Updated:
27/01/2016
Location:
İstanbul, Turkey
Climate Zone:
Mediterranean
Gender:
Male
Web site:
https://www.ekoharita.org





My Projects

(projects i'm involved in)

Permablitz Istanbul

Permablitz Istanbul

Istanbul, TR

EkoHarita

EkoHarita

Dünya, TR


Projects

(projects i'm following)

New School Permaculture Kalen Fruit Heritage Conservation Garden and Food Forest Project Pastoral Valley Ecologic Life Farm ECO -WEEK (Sustainablitiy education programs) Zaytuna Farm, The home of the permaculture Research Institute   Permablitz Istanbul Permaculture Research Institute of Turkey Belentepe Permaculture Farm Anadolu Bahçeleri / Anatolian Food Gardens Middle East Technical University (METU) Permaculture Project Back to Nature LiberVitae Seferihisar PermaCulture Project Owl house food forest YUNUS EMRE FARM - YOGIC ECOLOGICAL FARM Cigdem Community Garden Erdship Shiraz Vineyard Permaculture Demo Site Istanbul Permakültür Kollektifi Tamera Milkwood PRI New Zealand (Koanga Institute) Greening the Desert Project Jawaseri School Garden Project Kiziltepe Permaculture The Permaculture Research Institute of Hellas (Greece) Greentech.Center Ayşe Hanım Permakültür Çiftliği PermaKamp Ogumce Campus Malva Permaculture Farm GROL Garden Earthling Creations: Rooftop Mini-Farm Doğa Yolun Olsun EkoHarita Perver Hanım Permakültür Bahçesi Minicik Permaculture Harmonious life with nature project introduction to permaculture Neda Doğal Yaşam ve Tüketim Kooperatifi Permakültür Kampı Altunsoy Ciftligi Öziçi foodforest Yaban Çiftliği Urban Gardens ridgedale PERMACULTURE PRI New Zealand (Koanga Institute) Sadhana Forest India
Followers
Following
A. Yaren  Köse Abdulbaki Mudun Abdulkadir AKKUŞ Abdullah Bilen Abdullah Seha Karabacak Açelya Celkan Adam Al-Jamal Adem Erguvenc Adem Kahrıman Adil Tuncer Agroecology Map Ahmet Arzik ahmet erdöl Ahmet Helvacı Ahmet Korkmaz Ahmet  Türetmiş Ahmet Uysal Ahmet Yalcin Ahmet Serdar Soyata Ahmet Serdar Soyata Ahu  Baser Ahu  Susaruğur Ahu Toksöz Ahunur Ozkarahan AKSEN FARAH Laila Alev Caglar Alexandra Graszk Aleyna Guler Ali Akbudak Ali KARAKULAK Ali Kislak Ali Can Ertaş ALİ EMRE DEŞAT ali haydar elveren Ali İhsan Ugurlu Ali Ilgım Demirel Ali osman Kaymakci Alican Kumbasar Alize Melike Gonzalez Almina Akbalçık Alp Sarandol ALP TURAN Alpaslan Kara ALPAY CAN Alpay Oğuş Alpay Sinanoğlu Alper Erdinc Alperen  Dalbudak Alsev Sarıoglu ALTAN BAYAT view all(1155)

Back to Alper Can Kılıç's profile

Ekolojik Yaşam Deneyimi, Permakültüre Giriş Kursu ve Gıda Ormanı Uygulaması

Posted by Alper Can Kılıç over 7 years ago

Heyecanlıyız! Yeryüzü Ekoköyü çatısı altında düzenlenecek kamp 10-18 Haziran, 29 Temmuz - 6 Ağustos ve 26 Ağustos - 3 Eylül tarihlerinde Sakarya/Pamukova’da gerçekleştirilecek! Permakültüre Giriş Kursu ile gıda ormanı, kompost, yükseltilmiş bostan, anahtar deliği bahçesi gibi permakültür uygulamalarını ve topluluk olma deneyimi ile drama temelli etkinlikleri içerecek kamp programı aşağıdaki gibi olacak. Program ilerleyen günlerde paylaşılan içeriklerle daha da detaylandırılacaktır.

*Elde edilecek tüm gelirin Yeryüzü Ekoköyündeki yaşamı desteklemek için kullanılacağı bu kampa katılarak aynı zamanda bir dayanışmanın da parçası olacaksınız. Katılımın dışında, desteğinizi çeşitli yollarla kabul edebilmek adına sizin için bir takım hediyeler de hazırlardık.

KAMPANYA LİNKİ: http://bit.ly/ekolojikampidestek
Verdiğiniz her destek bir taraftan kampa burslu katılımın artmasını sağlarken aynı zamanda, gelecek kamplar için de ekoköydeki eksiklerimizi gidermemize olanak tanıyacak.

∙ 1. Gün (10 Haziran Cumartesi)
∙ 13:00 – 17:00 Tanışma ve Yaratıcı Drama ile Topluluk Oluşturma
∙ 2. Gün
∙ 09:30 – 12:00 Fermantasyon atölyesi
∙ 13:00 – 18:00 Permakültüre Giriş Kursu (*4 Saat)
∙ 3. Gün
∙ 09:30 – 12:00 Kerpiç Atölyesi, Kerpiç Tuğla Yapımı
∙ 13:00 – 18:00 Permakültüre Giriş Kursu (*4 Saat)
∙ 4. Gün
∙ 09:30 – 10:30 Sıcak Kompost Uygulaması
∙ 11:00 – 12:00 Yükseltilmiş Yatak 1 Aşama
∙ 13:00 – 18:00 Permakültüre Giriş Kursu (*4 Saat)
∙ 5.Gün
∙ 09:30 – 11:00 Arazi Keşfi ve Mikroiklim Alanlarının Tespiti
∙ 11:00 – 12:00 Yükseltilmiş Yatak 2 Aşama
∙ 13:00 – 18:00 Gıda Ormanı Uygulamaları (Teorik)
∙ 6.Gün
∙ 09:30 – 18:30 Şiddetsizliğe Giriş ve Şiddetsiz İletişim Atölyesi
Uygulayıcı: Şiddetsizlik Merkezi Şiddetsizlik Antrenörleri
∙ 7.Gün
∙ 09:30 – 12:00 Gıda Ormanı Uygulamaları (Uygulama)
∙ 09:30 – 12:00 Arazi Keşfi, Eş Yükselti Eğrilerini Anlamak
∙ 13:30 – 15:00 Yağmur Suyu Hendeği Uygulaması

∙ 8.Gün
∙ 09:30 - 10:30 Şebekesiz Yaşam
∙ 10:30 – 12:00 Anahtar Deliği Bahçesi Uygulaması
∙ 13:00 – 14:30 Tohum Topu Yapımı ve Gıda Ormanı Tohumlaması
∙ 14:30 – 17:30 Doğa Yürüyüşü, Ağaç ve Şifalı Otlarla Tanışma, Konuşma
∙ 17:30 - 18:00 Program Sonu - Erken Ayrılanlara Veda

∙ 9.Gün (18 Haziran Pazar)
∙ 09:30 – 12:00 Ekoloji Sohbetleri
∙ Kapanış

Permakültür, sürdürülebilir insan yerleşimleri ve ihtiyaçlarını karşılayan, çevresini sömürmeyen, kirletmeyen, dolayısıyla uzun vadede sürdürülebilir, ekolojik olarak sağlıklı, ekonomik, uygulanabilir sistemler yaratmayı amaçlayan bir tasarım bilimidir.
Permakültüre Giriş Dersleri 45 dakikalık bölümler ve 15 dakikalık molalar şeklinde işlenecektir. Kamp sonunda derslere eksiksiz katılım gösterenlere permakültüre giriş sertifikası ve uygulamalara katılanlara topluluk madalyası verilecektir.☺ Uygulamalarda ve teoride program saatleri katılımcı ve aktarımcıların ortak kararıyla esnetilebilir.

Yaratıcı drama ile topluluk oluşturma sabah oturumundan önce, öğlen oturumunun başlangıcında ve sonunda olmak üzere günde 3 öğün yapılacaktır.☺ Yaratıcı drama çalışmaları gönüllü katılımla gerçekleşecektir.

Yeryüzü Ekoköyü İnsanları / Aktarıcılar
Alper Can Kılıç (Aktarıcı)
Selamlar, üniversite yıllarımda başladı doğayla olan keşif ve öğrenme hikayem, permakültüre olan ilgim, merakım. 2010 yılında Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü ve Mustafa Fatih Bakır ile bu yolda ilk adımlarımı attım. Ardından Bill Mollison ve Geoff Lawton’dan öğrendiklerimle bir permakültür tasarımcısı oldum. Sonrasında eğitimci eğitimi ve diğer eğitimler/atölyelerle bilgimi derinleştirmeye çalıştım, çalışıyorum.
Geçen 7 yıl boyunca kırsalda gönüllü olduğum çiftliklerde uyguladığım çeşitli çalışmalarla ve kentte Permablitz Bahçeleri, Tarlataban, Roma Bostanı gibi irili ufaklı pek çok alanda çeşitli tecrübeler edinerek yoluma, doğayı dinlemeye, bitki-hayvan-insan ilişkilerini anlamaya ve keşfetmeye devam ediyorum. Kent bostanları, topluluk olmak, etik ve temiz gıdaya ulaşmak, gıda toplulukları lafın özü görünmez yapılarla da uzun süredir yoğun olarak ilgileniyorum ve çevremde bu yapıların geliştirilmesi adına Yeryüzü Derneğinde gönüllü çalışmalar yürütüyorum. Geliştirmeleri bir yıl süren ve bir yıldır da yayında olan EkoHarita projesi ile de bilginin daha kalıcı ve ulaşılabilir olması için dostlarımla çalışıyorum. Çeşitli gruplarda gönüllü permakültür eğitmeni olarak bilginin yayılmasına destek olmaya çaba gösteriyorum.
Bu yaz gerçekleşecek Alternatif Okullar “Karenin Dışında Çocuk Kampları” ile çocuklarla da permakültür üzerinden bir iletişim kurmaya çalışacağım. Hala çalışmakta olduğum ÇEKÜL Vakfında zaman zaman gönüllü katılımcısı olduğum Bilgi Ağacı projeleri yoluyla okul bostanlarının tasarlanmasına ve uygulanmasına katkıda bulunurken, çeşitli yaş gruplarından çocuklarla beraber keşfetme, çocukların doğayla olan ilişki ve ihtiyaçlarını gözlemleme ve deneyimlerimi paylaşma fırsatı buluyorum. Kent bostanlarında benden 15 yaş küçük kardeşim Kaan ile yaşadığım birebir deneyimden sonra okul ve kent bostanlarında tekrar çocuklarla bir araya gelmiş olmaktan keyif duyuyorum.
Doğaya bir çocuğun gözleriyle bakmak, gözlemlemek, heyecanlanmak, paylaşmak ve birlikte keşfetmek için sizleri de kampımıza davet ediyorum. Aynı yoldayız, doğa yolunda… Öğrenmeye birlikte devam edelim, tanış olalım, dayanışalım. Sevgilerle.

Emrah Yelboğa (Aktarıcı)
Moleküler Biyoloji alanında lisans ve yüksek lisans eğitimi aldım, mikrobiyoloji alanında doktora çalışmalarını sürdürmekteyim. Hayatımın uzun bir dönemini İstanbul’da geçirdikten sonra kolektif kırsal yaşamı tecrübe etmeye başladım. Gıda ormanları, mantar yetiştiriciliği, fermente içeceklerin üretimi ve müzikle uğraşmak günlük pratiğini yapma fırsatı bulduğum hobilerim arasında. Topluluk dayanışması ve hediyelerle hayatını sürdürme gayesiyle yaşamıma devam ediyorum.

Müge Alaboz (Yeryüzü Ekoköyü İnsanı)
Lisede başladığım müzik eğitimine, Müzik Öğretmenliği lisansı ile devam ettim.2009 yılından bu yana piyano/solfej alanında özel dersler veriyor ve çeşitli sanat merkezlerinde öğretmenlik yapıyorum. İstanbul Film Müzikleri Orkestrası ve İstanbul Kadın Orkestrası’nda obua çalıyorum. Orff, müzik, eğitim, yaratıcı drama alanında seminerler,etkinlikler ve çalışmalara katıldım. Şimdiye kadar çoğunlukla çocuklar ve gençlerle çalıştım. Bir hobi olarak değil,yaşam biçimi olarak ve her anlamda doğallığı seviyorum, önemsiyorum. Başta kendi doğalım olmak üzere, doğal yaşama,yeryüzüne,dünyaya dair ne varsa öğrenip deneyimleyebilmek, hissedebilmek istiyorum. Tanışmayı, paylaşmayı, farketmeyi, keşfetmeyi, konuşmayı, yemek yemeyi, gezmeyi, gülmeyi, film izlemeyi, kitap okumayı, oyun oynamayı, hoplamayı zıplamayı,sarılmayı ve sıraladıkça bitmeyecek kadar çok şey sevmeyi çok seviyorum ☺

Nazife Esra Eren (Yeryüzü Ekoköyü İnsanı)
1980 de İstanbul’da doğdum. İşletme eğitimi aldıktan sonra 10 yıl kadar finans sektöründe kurumsal iletişim ve pazarlama departmanlarında çalıştım. Lise yıllarından itibaren sahne sanatlarına ilgi duydum ,boğucu iş yaşamından uzaklaşabilmek için kendime o güne kadar ki en güzel hediyemi verdim ;doğaçlama tiyatro ve oyunculuk üzerine eğitim aldım ve sahnede söyleyecek derdi olanların arasına katıldım. 2009-2014 yılları arasında BSF proje grubunda oyunculuk yaptım. Çağdaş Drama Derneğinde yaratıcı drama eğitmenliği eğitimine halen devam ediyorum. Şimdilerde kırsalda kolektif yaşamı deneyimliyorum ve sürdürülebilir ekolojik yaşamı ilgi alanım olan drama ve tiyatroyla harmanlayıp özellikle çocuklarla nasıl buluşturacağımı hayal ediyorum.

Okan Bilge Öz (Yeryüzü Ekoköyü İnsanı)
Akışın nazik rüzgarında avare
Döner durur ulaşmak için yâre

Şensoy Aydın Öztürk (Yeryüzü Ekoköyü İnsanı)
1990 yılında doğdum. 2007 yılında Endüstri Ürünleri Tasarımı Eğitimi aldım ve 2012 yılında başladığım aynı alanda yüksek lisans eğitimi devam ettiriyorum. Ürünler, malzemeler, üretim, inşaat, tasarım v.b. konularında meraklıyım, 5 yıldır bu alanlarda tasarım üzerine tecrübe ediniyorum. Bulduğum her fırsatta yüzümü doğaya dönüyorum. Gelecekte kırsalda bir hayat kurmak, kendi barınağımı, yiyecek ve enerji ihtiyacımızı kendimizin çözdüğü bir toplulukla birlikte bir yaşam kurmak istiyorum. Bu ideal için edindiğim bilgileri etkinlik boyunca ara ara aktarımlarda bulunacağım. Kampta görüşürüz.

Kontenjan 15 kişi ile sınırlıdır. Olabildiğince çok insana burslu/ücretsiz katılım sağlamak niyetindeyiz. Kampa katılmasanız bile fonlama kampanyasına destek olarak burslu katılımın artmasını sağlayabilirsiniz. Ne kadar güzel olur değil mi? ☺

Kampanya linki: http://bit.ly/ekolojikampidestek

Kampanya durumuna göre 3-7 kişi arasında burslu katılım sağlanacaktır.
Kamp ücreti: 1100TL
Erken kayıt: 800TL – Erken kayıt yapacakların 20 Mayıs tarihine kadar ücreti yatırmış ve kayıtlarını gerçekleştirmiş olmaları gerekiyor.

Kayıt formu için: http://bit.ly/ekolojikampi

*Kampa gönüllü destek vermek isteyenler formda “gönüllü olmak istiyorum” seçeneğini işaretleyebilirler. 5 kişilik gönüllü katılımımız olacaktır. Gönüllüler gün içerisinde yapılacak uygulamaların koordinasyonu ve yemek organizasyonunda yer alacaktır. Gönüllülere 3 öğün yemek, yatacak yer, dilerlerse bir sonraki eğitimde burs imkanı ve bol bol sevgi verilecektir.
Gönüllü/Burslu kayıt formu: http://bit.ly/ekolojikampigonullu

Konaklama ve Ulaşım
Ekoköyümüzde 4 kişinin konaklayabileceği bir bungalov bulunuyor. Ayrıca 2 tane 3-4 kişilik büyük bir çadırımız bulunuyor. Dilerseniz kendi çadırınızı keyifle kurabileceğiniz bolca ağaç gölgemiz de cabası… Kompost tuvaletimizde ileri dönüşümü deneyimleyebilirsiniz. ☺ Eğitimlerimiz hava durumuna bağlı olarak kapalı ve açık eğitim alanlarında yapılacaktır. Semaverde çay keyfi, günün her saatinde mümkündür…
Ekoköye ulaşım için: http://www.yeryuzudernegi.org/projedetay.php?id=30
Gelmeden önce unutmamanız için: http://www.yeryuzudernegi.org/projedetay.php?id=57

*08:00- 09:00 arası kahvaltı / 12:00 -13:00 arası yemek saati / 18:00 ve sonrası akşam yemeği ve serbest zaman
*Öğünlerimiz tamamen organik ve gıda topluluğumuzdan gelen yiyeceklerle vejetaryen olarak hazırlanıyor. Her öğünde veganlar için de mutlaka seçeneğimiz oluyor.
*”Bazı” bireysel işler ve “bazı” topluluk işleri katılımcılar ile birlikte yapılacaktır. (bulaşık, çadır kurlumu vb. işler)
*Kerpiç, gıda ormanı, yükseltilmiş yatak ve diğer uygulamaya yönelik etkinliklerde, bir takım ağır işler olabilir. Bu etkinliklerde ahşap teknikleri, kerpiç, kazma ve bolca kürek kullanılacaktır.

Etkinlik sayfası: https://www.facebook.com/events/1294595830638633/ - arkadaşlarınızı etkinliğe davet edebilirsiniz.
Sayfa: https://www.facebook.com/dogayolunolsun/?ref=br_rs - arkadaşlarınızla paylaşırsanız seviniriz. Orada da paylaşımlara başlayacağız en yakın zamanda.
Instagram: https://www.instagram.com/dogayolunolsun/ - Vakit bulunca artık bu da. :) Takip edebilirsiniz.

19275112 467821686897960 793969611055521498 n

Comments (4)

You must be logged in to comment.

gemma lyly
gemma lyly : I appreciate how this article delves into the topic with depth and clarity. The real-world examples provided enhance understanding connections unlimited and make the content more relatable.
Posted about 1 year ago

Report gemma lyly on Ekolojik Yaşam Deneyimi, Permakültüre Giriş Kursu ve Gıda Ormanı Uygulaması

Reason:

or cancel

Robert Hones
Robert Hones : Perhaps she’s running too hot. Or giving hard starts when cold. Pleasanton Concrete And Masonry
Posted about 1 year ago

Report Robert Hones on Ekolojik Yaşam Deneyimi, Permakültüre Giriş Kursu ve Gıda Ormanı Uygulaması

Reason:

or cancel

Report on Ekolojik Yaşam Deneyimi, Permakültüre Giriş Kursu ve Gıda Ormanı Uygulaması

Reason:

or cancel

San Concrete
San Concrete : Our dedication to quality workmanship, combined with our mobile service capability, ensures minimal downtime and maximum convenience for you. Eagle Pass Mobile Truck Repair
Posted about 1 year ago

Report San Concrete on Ekolojik Yaşam Deneyimi, Permakültüre Giriş Kursu ve Gıda Ormanı Uygulaması

Reason:

or cancel

My Badges
Consultant Aid worker Pdc teacher
My Permaculture Qualifications
Pri verified
Permaculture Design Course
Type: Permaculture Design Certificate (PDC) course
Verifying teacher: Geoff Lawton
Other Teachers: Bill Mollison
Location: Istanbul / Turkey
Date: Nov 2010
Other course verified
Introduction to Permaculture
Type: Introduction to Permaculture
Teacher: Mustafa Fatih Bakir
Location: Türkiye Permakültür Ara?t?rma Enstitüsü (The Permaculture Research Institute of Turkey)
Date: Jul 2010
Other course verified
Permaculture Internship on Marmariç
Type: Internship
Teacher: Mustafa Fatih Bakir
Location: Türkiye Permakültür Ara?t?rma Enstitüsü (The Permaculture Research Institute of Turkey)
Date: Aug 2011
Other course verified
PDC Teacher Training Course
Type: Teacher Training
Teacher: Mustafa Fatih Bakir
Location: İstanbul / Turkey
Date: Nov 2013
0 PDC Graduates (list)
0 PRI PDC Graduates (list)
18 Other Course Graduates (list)
have acknowledged being taught by Alper Can Kılıç
0 have not yet been verified (list)
Climate Zones
Alper Can Kılıç has permaculture experience in:
Cool Temperate
Warm Temperate
Mediterranean

Report Alper Can Kılıç

Reason:

or cancel

Hide Alper Can Kılıç

Reason:

or cancel

Hide Ekolojik Yaşam Deneyimi, Permakültüre Giriş Kursu ve Gıda Ormanı Uygulaması

Reason:

or cancel

Report Ekolojik Yaşam Deneyimi, Permakültüre Giriş Kursu ve Gıda Ormanı Uygulaması

Reason:

or cancel