Logo primary
Logo secondary
Alper Can Kılıç 's Profile
Alper Can Kılıç
Details
Joined:
29/06/2011
Last Updated:
27/01/2016
Location:
İstanbul, Turkey
Climate Zone:
Mediterranean
Gender:
Male
Web site:
https://www.ekoharita.org





My Projects

(projects i'm involved in)

Permablitz Istanbul

Permablitz Istanbul

Istanbul, TR

EkoHarita

EkoHarita

Dünya, TR


Projects

(projects i'm following)

New School Permaculture Kalen Fruit Heritage Conservation Garden and Food Forest Project Pastoral Valley Ecologic Life Farm ECO -WEEK (Sustainablitiy education programs) Zaytuna Farm, The home of the permaculture Research Institute   Permablitz Istanbul Permaculture Research Institute of Turkey Belentepe Permaculture Farm Anadolu Bahçeleri / Anatolian Food Gardens Middle East Technical University (METU) Permaculture Project Back to Nature LiberVitae Seferihisar PermaCulture Project Owl house food forest YUNUS EMRE FARM - YOGIC ECOLOGICAL FARM Cigdem Community Garden Erdship Shiraz Vineyard Permaculture Demo Site Istanbul Permakültür Kollektifi Tamera Milkwood PRI New Zealand (Koanga Institute) Greening the Desert Project Jawaseri School Garden Project Kiziltepe Permaculture The Permaculture Research Institute of Hellas (Greece) Greentech.Center Ayşe Hanım Permakültür Çiftliği PermaKamp Ogumce Campus Malva Permaculture Farm GROL Garden Earthling Creations: Rooftop Mini-Farm Doğa Yolun Olsun EkoHarita Perver Hanım Permakültür Bahçesi Minicik Permaculture Harmonious life with nature project introduction to permaculture Neda Doğal Yaşam ve Tüketim Kooperatifi Permakültür Kampı Altunsoy Ciftligi Öziçi foodforest Yaban Çiftliği Urban Gardens ridgedale PERMACULTURE PRI New Zealand (Koanga Institute) Sadhana Forest India
Followers
Following
A. Yaren  Köse Abdulbaki Mudun Abdullah Seha Karabacak Açelya Celkan Adam Al-Jamal Adem Erguvenc Adil Tuncer Agroecology Map Ahmet Arzik ahmet erdöl Ahmet Helvacı Ahmet Korkmaz Ahmet  Türetmiş Ahmet Uysal Ahmet Yalcin Ahmet Serdar Soyata Ahmet Serdar Soyata Ahu  Baser Ahu  Susaruğur Ahu Toksöz Ahunur Ozkarahan AKSEN FARAH Laila Alev Caglar Alexandra Graszk Ali Akbudak Ali KARAKULAK Ali Kislak Ali Can Ertaş ALİ EMRE DEŞAT ali haydar elveren Ali İhsan Ugurlu Ali Ilgım Demirel Ali osman Kaymakci Alican Kumbasar Alize Melike Gonzalez Almina Akbalçık Alp Sarandol ALP TURAN Alpaslan Kara ALPAY CAN Alpay Oğuş Alpay Sinanoğlu Alper Erdinc Alperen  Dalbudak Alsev Sarıoglu Altan Susaruğur ALTAR AGVA Altay SARI anday ataman Anı  Yeşim view all(1021)
View Updates

About Alper Can Kılıç

Selamlar,
Üniversite yıllarımda başladı doğayla olan keşif ve öğrenme hikayem, permakültüre olan ilgim, merakım. 2010 yılında Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü ve Mustafa Fatih Bakır ile bu yolda ilk adımlarımı attım. Ardından aynı yıl TPAE'nin desteğiyle Bill Mollison ve Geoff Lawton’dan PDC kursu alarak bir permakültür tasarımcısı oldum. 2010 Bayramiç Permakültür Buluşması ve 2012 Marmariç Akdeniz Bölgesel Permakültür Konferansı&Buluşması sonrasında eğitimci eğitimi ve diğer eğitimler/atölyelerle bilgimi derinleştirmeye çalıştım, çalışıyorum.
Geçen 7 yıl boyunca kırsalda gönüllü olduğum çiftliklerde uyguladığım çeşitli çalışmalarla ve kentte Permablitz Bahçeleri, Tarlataban, Roma Bostanı gibi irili ufaklı pek çok alanda çeşitli tecrübeler edinerek yoluma, doğayı dinlemeye, bitki-hayvan-insan ilişkilerini anlamaya ve keşfetmeye devam ediyorum. Kent bostanları, topluluk olmak, etik ve temiz gıdaya ulaşmak, gıda toplulukları lafın özü görünmez yapılarla da uzun süredir yoğun olarak ilgileniyorum ve çevremde bu yapıların geliştirilmesi adına gönüllü çalışmalar yürütüyorum. Yeryüzü Derneğinin bir kaç projesine bu bağlamda destek vermeye devam ediyorum. Geliştirmeleri bir yıl süren ve bir yıldır da yayında olan, tamamen sivil bir oluşum olan ve gönüllülük esasıyla yürüyen EkoHarita projesi ile de bilginin daha kalıcı ve ulaşılabilir olması için dostlarımla çalışıyorum. Çeşitli gruplarda gönüllü permakültür eğitmeni olarak bilginin yayılmasına destek olmaya çaba gösteriyorum.
2017 Temmuz ayında Alternatif Okullar “Karenin Dışında Çocuk Kampları” ile çocuklarla da permakültür üzerinden bir iletişim kurmaya çalıştım. 4-6 ve 7-9 yaş grubu çocuklarla 2 hafta boyunca kerpiç, tohumlar, haritalama, ağaçlar, yapraklar, örüntüler, kompost ve geri dönüşüm ile daha pek çok konu üzerine etkinlikler gerçekleştirdim. Hala çalışmakta olduğum ÇEKÜL Vakfında zaman zaman gönüllü katılımcısı olduğum Bilgi Ağacı projeleri yoluyla okul bostanlarının tasarlanmasına ve uygulanmasına katkıda bulunurken, çeşitli yaş gruplarından çocuklarla beraber keşfetme, çocukların doğayla olan ilişki ve ihtiyaçlarını gözlemleme ve deneyimlerimi paylaşma fırsatı buluyorum. Kent bostanlarında benden 15 yaş küçük kardeşim Kaan ile yaşadığım birebir deneyimden sonra okul ve kent bostanlarında tekrar çocuklarla bir araya gelmiş olmaktan keyif duyuyorum. Son olarak ilkini 10-18 Haziran'da, ikincisini 29 Temmuz - 6 Ağustos'da gerçekleştirdiğimiz ve 26 Ağustos - 3 Eylül tarihlerinde üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz "Ekolojik Yaşam Deneyimi, Permakültüre Giriş Kursu ve Gıda Ormanı Uygulaması" kampında 3 güne yaydığımız 12 saatlik bir programla teorik ve uygulamalı olarak ilk permakültüre giriş kurs eğitmenliği deneyimimi yaşadım. Nicelerine...

Doğaya bir çocuğun gözleriyle bakmak, gözlemlemek, heyecanlanmak, paylaşmak ve birlikte keşfetmek için sizleri de tanış olmaya davet ediyorum. Aynı yoldayız, doğa yolunda… Öğrenmeye birlikte devam edelim, tanış olalım, dayanışalım, konuşalım.

Sevgilerle,
Ağustos 2017

Updates

2021 TDT Haftası Semineri

Posted about 3 years ago (0 comments)
My Badges
Consultant Aid worker Pdc teacher
My Permaculture Qualifications
Pri verified
Permaculture Design Course
Type: Permaculture Design Certificate (PDC) course
Verifying teacher: Geoff Lawton
Other Teachers: Bill Mollison
Location: Istanbul / Turkey
Date: Nov 2010
Other course verified
Introduction to Permaculture
Type: Introduction to Permaculture
Teacher: Mustafa Fatih Bakir
Location: Türkiye Permakültür Ara?t?rma Enstitüsü (The Permaculture Research Institute of Turkey)
Date: Jul 2010
Other course verified
Permaculture Internship on Marmariç
Type: Internship
Teacher: Mustafa Fatih Bakir
Location: Türkiye Permakültür Ara?t?rma Enstitüsü (The Permaculture Research Institute of Turkey)
Date: Aug 2011
Other course verified
PDC Teacher Training Course
Type: Teacher Training
Teacher: Mustafa Fatih Bakir
Location: İstanbul / Turkey
Date: Nov 2013
0 PDC Graduates (list)
0 PRI PDC Graduates (list)
18 Other Course Graduates (list)
have acknowledged being taught by Alper Can Kılıç
0 have not yet been verified (list)
Climate Zones
Alper Can Kılıç has permaculture experience in:
Cool Temperate
Warm Temperate
Mediterranean

Report Alper Can Kılıç

Reason:

or cancel

Hide Alper Can Kılıç

Reason:

or cancel